Ook wel “kokillen gieten” of “gravity casting” genoemd!

Coquille gieten is een verfijnde techniek waarmee hoogwaardige eindproducten worden vervaardigd, en de Brabantse Non-Ferro Gieterij is al meer dan zestig jaar een toonaangevende specialist op dit gebied. Deze techniek biedt aanzienlijke voordelen, waaronder ongeëvenaarde maatnauwkeurigheid en minimale nabewerking. Het is bij uitstek geschikt voor de productie van kleine tot middelgrote series.

In onze speciale afdeling gewijd aan coquille gieten, combineren wij ambachtelijk vakmanschap met geavanceerde technologieën. Sinds 1960 hebben wij met succes coquille gieten toegepast op diverse aluminium legeringen. Onze expertise strekt zich uit over verschillende sectoren, variërend van machinefabrikanten tot de voedingsmiddelenindustrie, van agrarische bedrijven tot winkelinrichtingen en de muziekindustrie.

Wat maakt coquille gieten bij de Brabantse Non-Ferro Gieterij uniek? Onze focus op kwaliteit en precisie. Of u nu op zoek bent naar complexe onderdelen of gestandaardiseerde producten, wij hebben de capaciteit en het vakmanschap om aan uw specifieke eisen te voldoen. Daarnaast minimaliseert onze efficiënte aanpak de noodzaak van uitgebreide nabewerking, wat resulteert in kosteneffectieve oplossingen voor onze klanten.

Als aanvullende service bieden wij desgewenst een gedetailleerde materiaalanalyse bij de geleverde gietstukken. Dit stelt onze klanten in staat om volledig geïnformeerd te zijn over de materiaaleigenschappen, wat cruciaal is voor een succesvolle integratie in hun productieprocessen.

Kies voor de Brabantse Non-Ferro Gieterij en ontdek de ongeëvenaarde expertise en betrouwbare kwaliteit die coquille gieten tot een kunst verheffen!

Kies voor kwaliteit
Omdat u graag kwaliteit wilt, kiest u voor coquille gieten door de BNF Gieterij.

Het is een proces dat zeer geschikt is voor kleine tot middelgrote series en aantallen. Producten tot 10 kg zijn mogelijk. De oppervlaktekwaliteit is hoog en maatvoering is nauwkeuriger als bij zandgietwerk, waardoor nabewerking nauwelijks nodig is.

Gietlegeringen voor coquillegieten zijn

  • Aluminium 231 Din en AB-47000
  • Aluminium 230 Din en AB-44200
  • Aluminium 226 Din en AB—46200
  • Aluminium 235 Alsi 5mg
  • Aluminium Alsi 7 mgDin en AB-42100

ANDERE LEGERINGEN OP SPECIAAL VERZOEK

Wilt u meer informatie? Bel (076-5012950) of mail ons (info@bnfgieterij.nl) vrijblijvend. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.